Damkören

Norrköping

Damkören

Damkören är en fristående, ideell kör som bildades 1998 av Hartvig Gjesdahl. Sedan våren 2012 är Elisabet Hellman vår dirigent och musikaliska ledare. Kören tillhör Studiefrämjandet.

Vår repertoar består huvudsakligen av allt från pop- och jazzballader till visor, tre- eller fyrstämmigt.

Ofta framträder solister, eller smågrupper ur kören, vid våra konserter.

 

Vi sjunger i första hand för att vi älskar det och för att vi tillsamman låter så bra, men också för gemenskapen. Vi har roligt när vi sjunger och det ger så mycket energi och glädje. Idag är vi cirka 40 körmedlemmar - men vi har plats för fler!

 

Vi välkomnar nya damer/tjejer i alla åldrar och med olika röstlägen, som vill dela sångglädjen med oss. En god körvana och vana vid stämsång är nödvändig. Du är välkommen att prova på vid tre tillfällen. Om du då känner att du vill stanna kvar får du göra en provsjungning för vår körledare,

samt ett par av körmedlemmarna. Den sökande kommer då att testas i sitt röstomfång, för att därigenom avgöra vilken stämma som passar bäst.

Sedan kommer ett gehörstest, som består av att "härma" en angiven, okänd melodi, samt förmågan att sjunga en stämma och höra en annan, dvs.

det som är den flerstämmiga körsångens kärna. Körledaren och de två körmedlemmarna som varit med och lyssnat, kommer sedan avgöra om den sökande medlemmen är lämplig för Damkören.

 

Avgiften är 950: -/termin som betalas till vårt bankgiro 5517-7414. Det finansierar dirigentarvode och medlemsavgift till Studiefrämjandet m.m

Vi har ca 20 träffar /termin + extrarep. inför konserter. Vi har en konsert på våren och en till jul, där i mellan gör vi lite annat smått & gott.

IMG 4174 2 färg utantext 795x530px 1 

 

 

Logga in